Piškotki

Piškotki na spletnih straneh explicit.si

Na spletnih straneh explicit.si uporabljamo piškotke, to so besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.  S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Na spletni strani uporabljamo tudi nekatere vtičnike kot so – Facebook Share & Comments, katerih prikaz se prilagodi glede na to ali ste na dotičen portal prijavljeni ali ne.

Več o piškotkih in o tem kaj sploh to so lahko preberete na spletni strani:

 

S pomočjo piškotkov:

– za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,

– za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora in ponudbe ter njihove primerjave, 

– na delih spletnih mest, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,

– za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,

– za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter nenehno izboljšavo spletnih strani…

 

Kako upravljati piškotke?

Uporabnik v vsakem času ohranja popoln nadzor nad piškotki, saj jih lahko kadarkoli izbriše, omeji ali povsem onemogoči. Navodila, kako to stori, se razlikujejo od naprave do naprave in so na voljo na domači strani posameznega proizvajalca programske opreme. Vi torej odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve zanje lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku:

 

Google piškotki

Spletišče https://explicit.si/ za analizo uporabe spletne strani uporablja Google Analytics, ki ustvari statistične in druge podatke o uporabi spletnih strani s pomočjo piškotkov, ki so shranjeni na računalnikih uporabnikov. Pridobljene informacije, ki se nanašajo na obisk naše spletne strani, se uporablja za izdelavo poročila o uporabi spletne strani. Google sicer te informacije hrani in uporablja. Googlov pravilnik o zasebnosti je na voljo na: [http://www.google.com/privacypolicy.html]

Na tej spletni streni so objavljeni Google Adsense oglasi. Te oglase Google prilagodi tako, da odražajo vaše interese. Da bi Google ugotovil vaše interese, bo spremljal vaše gibanje po spletu z uporabo piškotkov. S pomočjo Google Ads Preferences Manager, dostopnim na: [http://www.google.com/ads/preferences/] lahko pogledate, izbrišete ali dodate interesne kategorije, ki so povezane z vašim trenutnim brskalnikom.